Bildspel

Aktuellt

«april 2019»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

2019
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2014
  2013

  Aktuellt

  .....och livet går vidare....

  2014-04-14 09:04 | 0 kommentarer

  10247400_320636754761477_2236999150918505707_n

  Det har snart gått en vecka sedan det blev dags att ta det så fruktade beslutet som varje hundägare förr eller senare måste ta. Vi visste att den dagen skulle komma ganska snart då vår älskade gammelman verkligen levt på övertid men smärtan och sogen är ju inte mindre för det........
  Han var som vanligt på morgonen men vid halv tio-snåret hände något. Jag vet inte vad, men han blev på något sätt okontaktbar, hade svårt att röra bakdelen och kunde inte lägga sig ner....... Jag fick försöka hjälpa honom att lägga sig och på eftermiddagen började han andas konstigt...... När kvällsmaten serverades så åt han bara hälften och då visste vi att timmen var slagen eftersom han aldrig under sitt 12-åriga liv ratat mat..... jag ringde distriktsväterinärerna och vi fick komma på en gång..........
  Allt var lugnt och stilla då det inte fanns några andra på mottagningen och vi fick en jättegullig veterinär som var väldigt lugn, vänlig och tillmötesgående.
  Hon lade ut en filt som Alex lade sig på och hon talade hela tiden om vad hon skulle göra och vad som skulle hända.
  Alex fick först lugnande och man kan säga att det nästan var tillräckligt för när hon sprutade in det sista slutade han ganska omgående att andas och allt var över..............
  Om några veckor kommer han hem igen för naturligtvis ska han kremeras och vila beredvid Kadde här i trädgården.

  Alex kom in i vårt liv som en stormvind i maj 2002.
  Han var en liten "tjockis" på hela 8,5 kg. En självständig, lite "butter" kille som inte accepterade hantering eller uppfostran utan protester och han blängde ilsket så fort det inte passade honom.
  Han blev en RIKTIG utmaning vill jag lova men med 11 års hundägande i bagaget var jag helt klar med hur jag ville ha det.
  Med kärlek, konsekvens och mycket skoj blev Alex en helt suverän hund att ha att göra med och bättre "storebror" till Torrox får man nog leta efter!
  Visst var han självständig men ändå uppmärksam. Han fungerade i alla situationer och var ingen "bråkstake". Mötte han uppstudsiga hundar tittade han bara bort med högburet huvud, möjligen höjd svans och gick vidare. Helt enkelt en okomplicerad, genomsnäll kille, lite av en "once in a lifetime-hund" och nyfiken på det mesta livet hade att erbjuda.
  Han blev en riktigt ståtlig (52 kg!) kille som glad och pigg tog emot alla besökare med "öppna tassar" vid dörren.
  Han älskade när det hände saker och var mycket arbetsvillig både på appellplanen och i skog o mark. En del kurser gick vi, Alex och jag: Valpkurs, Agilitykurs för nybörjare, Förberedande tävlingslydnad. Vi tävlade lite lydnad också och blev uppflyttade till lydnadsklass 3. Utställning däremot var inget för Alex, då han hade ett kraftigt överbett och så att säga var "diskad" redan i starten.
  2009 fick Alex diagnosen L7/S1 eller Lumbosacral Stenos (typ diskbråck) vilket gjorde att han fick gå i "förtidspension".
  Fokus på fysisk aktivit var det som gäller, så som simning, cykelturer på mjukt underlag osv för att han skulle få må så bra det bara gick.
  Efter ytterliggare ett år fick han en cancedrdiagnos med operation som följd och orden "tänk över sommaren....." . Vi tänkte " flera somrar" faktiskt, då cancern höll sig i schack, och han fick njuta av tillvaron i fulla drag på sitt eget lilla vis......... ungefär som tjuren Färdinand, ......"och lukta på blommorna".....
  En trogen följeslagare har vandrat vidare över regnbågsbron till de evigt gröna ängarna...... Du fattas oss men vi ses igen, käre gamle vän!

  alex742014

  Kategori: Allmänt

  Härliga dagar på Karstorps Hundtjänst & Hälsa!!!

  2014-04-02 08:28 | 0 kommentarer

  berikn6  elgym  frees7  figohopp  häst1  berikn1  tr1  tr7  snöigt2  berikn12  kh53  tr4  kh27  kh47  kh50


  Senaste nytt från oss!

  2014-03-24 08:57 | 0 kommentarer

  Nu värmer solen riktigt skönt vissa dagar och vi passar naturligtvis på att njuta lite extra   Vi utforskar närmiljön och hittar nya vägar att /områden att utforska, spännande värre! 

  I helgen drog jag igång hundägarkursen för valp/unghundsägare.
  Full grupp är det och vi startade upp med lite teori och många givande frågor, funderingar och diskussioner blev det.
  Så härligt med vetgiriga hundentusiaster, jaa, en riktigt härlig grupp och det känns jättekul att få jobba ihop med dom och deras hundar nu under våren

  Den här veckan drar de kostnadsfria träningskvällarna igång igen! Närmare bestämt den 27/3 kl. 17.30-19.00. Vi fortsätter sedan varannan torsdag och anmälan görs senast onsdagen före varje träningskväll. Mer info finns på startsidan!
  Välkomna!

  Jag vill också påminna om att jag söker praktikhundar för friskvårdsmassage (praktikpris: 100:-/behandling), så vill du ge din hund en härlig massagegenomgång mejla mig för mer info och tidsbokning!

  finadagar

  Kategori: Allmänt, Karstorps Hundtjänst & Hälsa, Dagis/Pensionat, Hundträning/Konsultation, Massage & Stretching

  Vårväder!!!

  2014-03-09 17:44 | 0 kommentarer

  Våren väller in över oss och ibland kan man undra hur det ska sluta. Bakslag  med minusgrader och kanske snö kan ju helt klart komma och då blir det inte roligt för alla vårblommor som redan tittar upp lite var stans i trägårdarna....... hur som helst så är det helt underbart 

  I hegen har det "städats" en hel del här på Karstorps Hundtjänst.
  Nytt grus är på plats i aktiveringsgården, gångarna är krattade och där ska också fyllas på med grus.
  Ordentlig krattning av gräsmattor och tvätt av fasaden på hundstallet får allt vänta ett tag tills våren tar ordentlig fart.
  Naturligtvis har våra grabbar varit med på ett hörn - bära grenar är ju toppen kul, för att inte tala om alla ihopkrattade högar med gamla torra löv, barr och kvistar som man kan rulla sig i........   

  Efter denna härliga helg är vi nu på väg in i en ny vecka och det kommer bli full fart från start!
  Dagisbarn och pensionatsgäster kommer avlösa varandra, privattränande ekipage likaså och så några spänannde möten...... jaa, det "rör på sig" kan man säga 

  På tal om "rör på sig" Du har väl inte missat att jag kommer ha en halvdag med grunderna i Canicross - linlöpning med hund? 
  Den 27/4 närmare bestämt. Mejla mig för mer info och platsbokning på khundtj@gmail.com

  Önskar er en toppenskön söndagkväll och hälsar er varmt välkomna till en ny skojig vecka här hos oss 

  En bild från veckan som gått!
  vår14

  Kategori: Allmänt, Karstorps Hundtjänst & Hälsa, Dagis/Pensionat, Hundträning/Konsultation, Canicross