Karstorps Hundtjänst & Hälsa, Norrköping

Bildspel

Aktuellt

«juli 2019»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

2019
 •    Maj
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2014
  2013

  Aktuellt

  Aktuellt

  Här kommer ni kunna hitta senaste nytt inom verksamhetens alla områden som, datum & tider för enskilda träningar, aktuella kurser, föreläsningar och mycket mer!
  Välkomna! 


  Hemsidan under omarbetning och mycket annat på G!!!

  Oj vad dagarna springer iväg!
  Våren börjar övergå till härliga sommardagar och snart nalkas semesterledigt för alla och en var!
  I år är det tänkt att jag ska hinna med lite egen semester, dock blir det en hel del jobb med att planera för framtiden!
  Mycket idéer och tankar som far runt och en del planer ska bli verklighet, hoppas jag   SÅ spännande!!!
  Kommer också att ha näsan i em massa plugglitteratur antar jag och så ska jag hinna med att praktisera mina nyvunna kunskaper inom hundfysioterapin samt åka på en hel massa studiebesök och andra aktiviteter..... jaa, semester....hm.....jo, jo liiiite ledigt ska allt hinnas med 

  minlogga


  .....och livet går vidare....

  10247400_320636754761477_2236999150918505707_n

  Det har snart gått en vecka sedan det blev dags att ta det så fruktade beslutet som varje hundägare förr eller senare måste ta. Vi visste att den dagen skulle komma ganska snart då vår älskade gammelman verkligen levt på övertid men smärtan och sogen är ju inte mindre för det........
  Han var som vanligt på morgonen men vid halv tio-snåret hände något. Jag vet inte vad, men han blev på något sätt okontaktbar, hade svårt att röra bakdelen och kunde inte lägga sig ner....... Jag fick försöka hjälpa honom att lägga sig och på eftermiddagen började han andas konstigt...... När kvällsmaten serverades så åt han bara hälften och då visste vi att timmen var slagen eftersom han aldrig under sitt 12-åriga liv ratat mat..... jag ringde distriktsväterinärerna och vi fick komma på en gång..........
  Allt var lugnt och stilla då det inte fanns några andra på mottagningen och vi fick en jättegullig veterinär som var väldigt lugn, vänlig och tillmötesgående.
  Hon lade ut en filt som Alex lade sig på och hon talade hela tiden om vad hon skulle göra och vad som skulle hända.
  Alex fick först lugnande och man kan säga att det nästan var tillräckligt för när hon sprutade in det sista slutade han ganska omgående att andas och allt var över..............
  Om några veckor kommer han hem igen för naturligtvis ska han kremeras och vila beredvid Kadde här i trädgården.

  Alex kom in i vårt liv som en stormvind i maj 2002.
  Han var en liten "tjockis" på hela 8,5 kg. En självständig, lite "butter" kille som inte accepterade hantering eller uppfostran utan protester och han blängde ilsket så fort det inte passade honom.
  Han blev en RIKTIG utmaning vill jag lova men med 11 års hundägande i bagaget var jag helt klar med hur jag ville ha det.
  Med kärlek, konsekvens och mycket skoj blev Alex en helt suverän hund att ha att göra med och bättre "storebror" till Torrox får man nog leta efter!
  Visst var han självständig men ändå uppmärksam. Han fungerade i alla situationer och var ingen "bråkstake". Mötte han uppstudsiga hundar tittade han bara bort med högburet huvud, möjligen höjd svans och gick vidare. Helt enkelt en okomplicerad, genomsnäll kille, lite av en "once in a lifetime-hund" och nyfiken på det mesta livet hade att erbjuda.
  Han blev en riktigt ståtlig (52 kg!) kille som glad och pigg tog emot alla besökare med "öppna tassar" vid dörren.
  Han älskade när det hände saker och var mycket arbetsvillig både på appellplanen och i skog o mark. En del kurser gick vi, Alex och jag: Valpkurs, Agilitykurs för nybörjare, Förberedande tävlingslydnad. Vi tävlade lite lydnad också och blev uppflyttade till lydnadsklass 3. Utställning däremot var inget för Alex, då han hade ett kraftigt överbett och så att säga var "diskad" redan i starten.
  2009 fick Alex diagnosen L7/S1 eller Lumbosacral Stenos (typ diskbråck) vilket gjorde att han fick gå i "förtidspension".
  Fokus på fysisk aktivit var det som gäller, så som simning, cykelturer på mjukt underlag osv för att han skulle få må så bra det bara gick.
  Efter ytterliggare ett år fick han en cancedrdiagnos med operation som följd och orden "tänk över sommaren....." . Vi tänkte " flera somrar" faktiskt, då cancern höll sig i schack, och han fick njuta av tillvaron i fulla drag på sitt eget lilla vis......... ungefär som tjuren Färdinand, ......"och lukta på blommorna".....
  En trogen följeslagare har vandrat vidare över regnbågsbron till de evigt gröna ängarna...... Du fattas oss men vi ses igen, käre gamle vän!

  alex742014


  Härliga dagar på Karstorps Hundtjänst & Hälsa!!!

  berikn6  elgym  frees7  figohopp  häst1  berikn1  tr1  tr7  snöigt2  berikn12  kh53  tr4  kh27  kh47  kh50